Viikon artisti - Viikko 25 - 2pac

"Viikon artisti"- osion ensimmäinen artisti on nyt tässä. Lue ja nauti!

Tämän viikon artistina toimii eilen (16.6) syntymäpäiviään viettänyt 2pac, eli Tupac Shakur. Lähes kaikki voivat sanoa kuulleensa hänen musiikkiaan ja vielä hankalampaa olisi väittää, etteikö olisi koskaan kuullut rap-musiikin suurimmasta nerosta. Onhan 2Pac maailman eniten myyty räppäri mitä maa päällään kantaa ja hän on sijoittunut monen lehden artisti äänestyksessä sijalle 1.


Albumeita 2Pac-nimellä on julkaistu 23 kappaletta, ennen ja jälkeen hänen kuolemansa. 2Pac on myös esiintynyt muutamassa elokuvassa ja TV-sarjassa omana itsenään tai sivurooleissa. Myöskin pari pääroolia on tullut hänelle tutuksi lyhyen elämänsä aikana. Dokumentteja 2Pacin elämästä on tehty monta kappaletta, mutta virallinen teos on Tupac: Resurrection, joka oli Oscar-ehdokkaanakin.

Itse musiikki, jota 2pac loi, käsitteli hänen omia henkilökohtaisia ja yhteiskunnan ongelmia. Useasti teemat pyörivät epäkohtien ympärillä, joita mustat joutuivat kohtaamaan 90-luvun puolella, kuten rasismi, köyhyys ja poliisiväkivalta. Musiikki oli välillä erittäin agressiivista, mutta tästä muotoutui "tavaramerkki". Tyyli kuitenkin muuttui hieman "iloisemmaksi" viimeiseksi jääneelle levylle, joka kantoi nimeä All Eyez on Me.

Näinköhän herra Shakur olisi edes näin kuuluisa, jos hän olisi vieläkin elossa? Tai minkälaista musiikki olisi, jos jollain ilveellä Tupac olisi ammuskeluista selvinnyt? Monenlaisia salaliittoteorioita 2Pacin elossa olemisesta on olemassa, kuten on Elviksenkin poismenosta.

Mutta kuitenkin, kaikki kunnia tälle rap-kuninkaalle ja legendalle. Riimit ovat huippuluokkaa ja sanoma terävän viiltävä sen hetkisestä yhteiskunnasta. Nyt 2Pac olisi 38 vuotias ja hymyilisi varmaan oikein leveästi, kun näkisi Obaman johtavan USAn maaperää. Tai sitten hän tekee juuri niin jossain tuolla pilven päällä.

Lopuksi vielä kuoleman jälkeen julkaistu biisi: 2pac - Changes

ja sanat


Lyrics | 2Pac Lyrics | Changes Lyrics


R.I.P

Share this post!

Bookmark and Share

0 kommenttia:

Lähetä kommentti